بوستان لاله تهران
مکان فعلی بوستان لاله پیشین از این که به بوستان تبدیل شود , یک ناحیه نظامی بود که برای سوارکاری و رژه مورد به کار گیری ارتش قرار می گرفت و گلشن جلالیه اسم داشت . بعداز تبدیل شدن به بوستان تجهیزات و جاذبه‌ های توریسم اکثری در آن ساخته شد که می ‌توان به مسجد و او‌لین کتابخانه طفل کشور ایران و میز شطرنج اشاره نمود .

در بوستان لاله گونه‌ های گوناگون گیاهی مانند چنار , سرو نقره‌ ای و اقاقیا موجود هست و طبیعت زیبای آن محلی مطلوب برای وقار و استراحت و رهایی از آلودگی‌ های شهر است . بلوط , ژینکگو , ماهونیا , سیدالاشجار , افرا , توت , بید سرخ , بامبو , سرو خمره ای , پالم , نارون , صنوبر , بربریس , مروارید قرمز رنگ و سپید و لیگوستروم از سایر گیاهان بوستان لاله میباشند .

 

 

پارک لاله تهران

تاریخچه
زمین ها بوستان لاله تا قبل از این در اختیار ارتش بود . زمین مزبور پر اسم و رسم به عرصه اسب دوانی جلالیه و برای رژه از آن به کارگیری می ‌شد . ارتش زمین ها ذی‌ربط را در عوض مطالبات وزارت بودجه به آن وزارت منزل انتقال بخشید . وزارت آبادانی و تسکین دهنده وقت , ماموریت یافت که برای این حوزه‌ , برنامه ای تنظیم کند . نصیب شمال بوستان برای تاسیسات فرهنگی همگانی و نصیب جنوبی صرفاً برای بوستان درنظر دریافت شد . طرح آن توسط طراح دارای شهرت فرانسوی «ژوفه» و دیگر طراحان بوستان سازی و همیاران اهل ایران تنظیم شد . بقیه عملیات اجرایی به عهده شهرداری واگذار شد . شهرداری عملیات اجرایی را طبق طرح خاطر نشان نمود تا در عاقبت در سال ۱۳۴۵ بوستان فرح تاسیس شوید . بعداز انقلاب , در بهمن ۱۳۵۷ اسم این بوستان ابتدا به بوستان خسرو گلسرخی و بعد از آن به پارک لاله تغییر‌و تحول یافت . ساختمان اولی کتابخانه طفل در جمهوری اسلامی ایران بوسیله کانون رویش فکری کودک ها و نوجوان ها در جزو زمین ها پارک فرح ساخته ‌شد .

 

 

 

پارک لاله تهران
دیدنیها و تجهیزات تفریحی
بخش جنوب شرقی این بوستان به شیوه پارک‌ های ژاپنی پباده سازی شده و دارنده آب ‌نما و جویبارهای پر پیچ و خم است . در خیابان ‌های شمالی بوستان محوطه میزهای شطرنج جای داده شده‌است . زمین‌ های ورزشی بوستان هم در بخش شمالی جای گرفته است . در‌این بوستان همینطور یک راس نمایش زنده عروسکی , یک کتابخانه ذیل پوشش کانون رشد فکری خردسال ها و نوجوان ها و یک مسجد دایر است . مجسمه ‌ها و تندیس ‌های گوناگونی هم در‌این بوستان موجود است که نامدارترین آنان تندیس خیام و تندیس ابوریحان بیرونی است . تندیس خیام از اثرها ابوالحسن صدیقی است که در سال ۱۳۵۱ و در مرزوبوم ایتالیا ( به پیشنهاد انجمن اثر ها ملی ) تاسیس شده است .
یکی‌از دیدنی ترین چیزهایی که در بوستان لاله به چشم می‌خورد , ساعت آفتابی است . این ساعت میتواند با استعمال از حالت خورشید زمان را بسنجد و نشان دهد .
در شرایطی که از آن گونه آدمهایی میباشید که شیدا خرید از بازارچه ها میباشند می‌توانید سوای معطلی راهی بوستان لاله گردید تا گشتی در بازارچه آن بزنید و از خوراکی های خوشمزه تا پوشاک و صنعت های دستی را در محیطی متعدد تهیه و تنظیم فرمایید .
همینطور موزه گلیم بافت جمهوری اسلامی ایران در نصیب شمالی , موزه هنرهای معاصر تهران در نصیب غربی و کانون رشد فکری خردسالان و نوجوان ها در نصیب شرقی بوستان هم سرویس ها مختص خویش را به مردمان ارائه میکنند .

بقیه تجهیزات
برای آنکه بتوانید روز خوش خویش را در بوستان لاله بی نقص فرمایید , امکاناتی همچون نگارخانه لاله , آمفی تاتر روباز , مسجد , کمد , کتابخانه کانون رویش فکری کوکان و نوجوان ها تحت عنوان او‌لین کتابخانه نوپا در جمهوری اسلامی ایران , راس بازی زنده عروسکی , آلاچیق و توالت هم درین بوستان در حیث گرفته گردیده اند .

حالت مکانی
این پارک در محدوده ناحیه ۶ شهرداری تهران و در محله امیرآباد واقع شده‌است . بوستان لاله از شمال به خیابان فاطمی , از جنوب به بلوار کشاورز , از غرب به خیابان مستخدم شمالی ( خیابان امیرآباد ) و از شرق به خیابان عفاف و حجاب محدود می ‌شود .

روش دسترسی
چهت نیل به بوستان لاله می ‌توانید در پایانه مترو عرصه انقلاب در خط ۴ مترو تهران از قطار پیاده شده و از آنجا با ماشین کرایه ای در خیابان خدمتکار شمالی به بوستان لاله برسید که مسیر نسبتا کوتاهی داراست .
همینطور اتوبوس ‌های مسیر عرصه آزادی - عرصه هفت تیر و عرصه آزادی - عرصه ولیعصر در ضلع جنوبی بوستان لاله دارنده پایانه می‌باشند . در صورتیکه قصد استعمال از آژانس را دارید می ‌توانید از تاکسی‌ هایی که در بلوار کشاورز , خیابان فاطمی و خیابان مستخدم شمالی رفت و آمد می ‌کنند استعمال فرمایید . از عرصه ولیعصر , عرصه پزشک معالج فاطمی , عرصه هفت تیر و انقلاب به محل ورود ‌های گوناگون اطراف بوستان لاله آژانس رفت وآمد می ‌کند .


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Cassie Charlene تانیش در دبستان دخترانه شهید دکتر چمران yekdarya Ivan رنگین کمان هنرهای زیبا